Viering 40 jaar bizonboerderij in mineur na vandalisme

din 9 Jul
© RTV/Facebook

Bizonboerderij De Slappen Uier in Nijlen vierde afgelopen weekend haar 40-jarig bestaan. Toch gingen de festiviteiten ietwat in mineur van start, want vandalen vernielden de voorruit van hun tractor.

De Slappen Uier organiseert toeren met de huifkar om bezoekers zo van heel dichtbij kennis te laten maken met de dieren. Ook baten ze een restaurant met bizonvlees uit. Het familiebedrijf bestaat precies 40 jaar en hebben dus al heel wat bekendheid vergaard. De boerderij telt momenteel 56 bizons en 11 kalfjes en die grazen hier op hun weiland langs de Nete in Nijlen.

Vandalen

Jan Verbraecken en zijn schoondochter trekken met de huifkar naar hun bizonweide om de dieren te voederen. Sinds vorige week moet dat helaas plots met een tractor zonder voorruit. Bizonboerderij De Slappen Uier in Nijlen vierde haar 40-jarig bestaan en hun tractor liep na de festiviteiten schade op.

Op sociale media roepen ze intussen op om getuigen van de feiten. Onbekenden hebben vermoedelijk een paal door de voorruit geduwd en hierdoor is dus de voorruit aan diggelen. Een spijtige zaak want de tractor wordt gebruikt voor bizontoeren die volledig uitverkocht zijn.