Dansschool 'Dans Maar' zoekt centen voor nieuw gebouw en hun 400 leden

din 28 mei
dansschool Rijkevorsel
© RTV

Dansschool 'Dans Maar' uit Rijkevorsel is met een crowdfunding gestart voor een eigen gebouw. Nu zijn de lessen verspreid over basisschool Sint-Lucia en sporthal De Valk, maar de school gaat verbouwen volgend jaar en dan dreigt er een tekort aan ruimte. De zowat 400 leden zouden dan hun dansbenen moeten opbergen. Met een crowdfunding wil het bestuur de toekomst verzekeren.

Geerte Verbraeken start 6 jaar geleden met dansschool Dans Maar, met onder meer lessen in sporthal De Valk. Daarnaast wordt er ook gedanst in basisschool Sint-Lucia maar die school staat voor een verbouwing. Het zet de dansschool aan het denken.

De enige mogelijkheid die er is, is een eigen gebouw maar dat moet de dansschool zelf financieren, hopelijk met wat steun van de gemeente. Met 400 leden is 'Dans Maar' bij de grotere sportclubs in Rijkevorsel.

Maar voor een eigen gebouw is er dus geld nodig. Ze hopen op steun van de gemeente. Maar ze hebben eigenlijk ook een crowdfunding opgezet omdat ze hopen dat mensen mits een kleine bijdrage deel kunnen uitmaken van het geheel want als de dansschool volgend jaar in september geen locatie heeft, dan stopt het en moeten ze 400 dansers in de kou te laten staan."

Meer info over de crowdfunding: