Elzerock gaat voor duurzaam festival

don 13 Jul
Op 11 en 12 augustus vindt in het Sint-Michielsdomein (Elzestraat) in Sint-Katelijne-Waver het gratis festival Elzerock plaats. Verschillende artiesten, zoals Pommelien Thijs, Gunther Neefs en de Soulbrothers, komen er optreden. Maar niet alleen deze topartiesten vallen op. Ook de trailer met zonnepanelen schittert op Elzerock. De organisatoren willen hiermee volledig inzetten op duurzaamheid.

"Dankzij de samenwerking met TechNeutjens kunnen we gebruikmaken van een trailer met mobiele zonnepanelen," zegt Niels Vloeberghs, verantwoordelijke voor de techniek van het festival. "Hierdoor kunnen we groene energie opwekken die we kunnen gebruiken voor onze verlichting en andere doeleinden."

"En dat is niet het enige waar we op inzetten," vult Ronny Slootmans aan. "Dit jaar gebruiken we ook herbruikbare bekers voor bier en wijn. Frisdranken bieden we nog steeds aan in PET-flesjes van gerecycled plastic aan, maar we hebben een aparte afvalstraat het afval kan gesorteerd worden. Dit kan zowel voor de bezoekers als voor ons als organisatie wat lastiger zijn, omdat we met een waarborgsysteem moeten werken. Maar hier staat tegenover dat we het prachtige domein waar ons festival plaatsvindt netjes kunnen achterlaten."

Foto: Elzerock