Eindelijk zicht op nieuwe brandweerkazerne Herentals: voorontwerp goedgekeurd

vrij 26 Jan
ontwerp_brandweerkazerne_herentals_-_foto_facebook_brandweer_post_herentals.jpg
De zoneraad heeft het voorontwerp van de nieuwe kazerne van brandweerpost Herentals goedgekeurd. Voor dit project wordt het huidig gebouw deels gerenoveerd, aangevuld met een nieuwbouw.

Het dossier van de brandweerkazerne in Herentals sleept al heel lang aan. Nadat eerst een nieuwe locatie overwogen werd, sloten de stad en de zone Kempen in 2018 een akkoord voor de huur van de brandweerkazerne aan de Oud-Strijderslaan voor de volgende 50 jaar. Voorwaarde was een grondige renovatie. In maart 2021 werd beslist dat er toch een nieuwbouw zou komen. Nu is er een voorontwerp goedgekeurd voor een gedeeltelijke renovatie, gecombineerd met een nieuwbouw.

Toekomstbestendig

De bijgebouwen aan de rechterkant worden volledig gesloopt om plaats te maken voor een moderne nieuwbouw. Op die manier zullen o.a. de kleedkamers, sportruimte, werkplaatsen en kantoren voldoen aan de normen van vandaag en zelfs toekomstbestendig zijn. De garage voor de brandweerwagens wordt volledig aangepakt en krijgt onder andere nieuwe, doorschijnende poorten.

ontwerp_brandweerkazerne_herentals_2_-_foto_facebook_brandweer_post_herentals.jpg

Met dit goedgekeurd ontwerp kan er nu snel werk gemaakt worden van bouwaanvragen, technische plannen en een aanstelling van een aannemer.

Foto's: brandweerpost Herentals