Eerste kerstbaby in 3 jaar geboren in AZ Rivierenland Bornem

maa 26 Dec 2022
In de regio Rivierenland zijn er gisteren op kerstdag 4 baby's geboren. Eén van die kerstbaby's is de kleine Liam, die in het AZ Rivierenland in Bornem het levenslicht zag. Liam is het eerste kerstkindje in drie jaar tijd in het ziekenhuis in Bornem.

"De geboorte van een baby is altijd heel speciaal. Maar met Kerstmis nóg een tikkeltje meer", klinkt het in het AZ Rivierenland. De kleine Liam werd zondag om iets voor 8 uur geboren. Hij is 49 centimeter groot en weegt 3,285 kg.

Naast Liam werden er ook in Mechelen ook 2 kerstbaby's geboren, iets na middernacht en rond 4 uur kwamen daar 2 jongens ter wereld. Ook in het Imeldaziekenhuis mochten twee kerstkindjes verwelkomen. Straks meer in RTV Vandaag.

Rustig in de Kempen

In de Kempen was het rustiger in de verloskamers. Enkel in het AZ Turnhout werd er een kerstbaby geboren. De kleine Nathan uit Rijkevorsel werd er om 6u44 geboren. In de ziekenhuizen in Herentals en Geel konden ze dit jaar geen kestekinderen verwelkomen. Ook in het Molse ziekenhuis bleek het in eerste instantie rustig te blijven. Maar in zondagnamiddag dienden er zich toch 2 toekomstige mama's aan.