Lamsvlees van Kempens Heidelam in de markt gezet

din 26 Nov
maarten d'hondt van vzw Kemp
© Maarten d'Hondt van vzw Kemp

Geen zin in de traditionele kalkoen op het menu tijdens de eindejaarsfeesten? Dan kan je misschien lams overwegen. Het lamsvlees van vzw Kemp is sinds vandaag op enkele plaatsen in Mol en Retie vast te koop. Om het vlees aan een ruimer publiek bekend te maken, kreeg Kemp financiële steun van de provincie.

Het lamsvlees van Kempens Heidelam heeft een unieke, karaktervolle smaak die rechtstreeks voortkomt uit de wilde natuur van de Kempense heide. De lammeren grazen er op een rijkdom aan kruiden, gras en struiken wat zorgt voor een authentieke smaak. Daarnaast heeft het vlees een mooie marmering.

Het lamsvlees wordt al enige tijd verkocht. Omdat Kemp meer mensen wil laten genieten van de unieke smaak van dit lamsvlees, zocht de vzw een manier om haar vlees nog dichter bij de consument te brengen.

Lamsvlees bekend maken

Om het lamsvlees van Kemp vzw bekender te maken bij een breed publiek en dichter bij de consument te brengen, werd een subsidiekorf Landbouw aangevraagd. Naast het ontwikkelen van een volledige eigen branding van het lamsvlees onder de naam Kempens Heidelam, kocht de vzw drie diepvriezers aan die op vaste locaties zullen komen te staan.

Kempens Heidelam lanceert nu al twee verkooppunten waar het lamsvlees permanent verkrijgbaar is. Kempens Heidelam hoeft nu niet meer besteld te worden, maar kan op deze locaties meteen gekocht worden. Twee van die verkooppunten zijn al bekend: Keurslager Van Hoof, Ginderbuiten 193 in Mol en Hoevewinkel Trezemieke, Goorstraat 35 uit Retie.