Eerste Kempense winkel na WO II gaat dicht: "Op mijn 80ste is het tijd voor pensioen"

din 26 Mar
© RTV

In Blauberg bij Herselt sluit binnenkort een begrip voor goed de deuren: Kledingzaak De Witte. De winkel werd 80 jaar geleden opgericht door de vader van de huidige uitbaatster, Josephina Mertens. Maar zij is intussen zelf ook al 80 en wil eindelijk gaan genieten van haar pensioen. Maar eerst organiseert ze nog een totale uitverkoop met grote kortingen.

In Blauberg gaat Josephina Mertens met pensioen. De dame op leeftijd gaat na meer liefst 65 jaar Kleding De Witte in Blauberg-Herselt te hebben uitgebaat met pensioen. Enkele maanden voor haar 80ste verjaardag stopt ze ermee. De kledingzaak is al jaren een begrip in Herselt en omstreken. (Lees verder na foto)

De bekende kledingzaak zag in 1944 het levenslicht. De vader van Josephina had zelfs het eerste handelsregisternummer van het kanton Turnhout van na de Tweede Wereldoorlog op het dorpsplein van Blauberg. Al in haar jeugdjaren begon ze als verkoopster in de winkel te werken, in 1989 volgde ze haar vader op als zaakvoerster en bouwde ze de winkel uit tot een begrip in de streek. Daarna verhuisde de kledingwinkel even verderop. In 1968 werd er kleding verkocht in de nieuwe winkel meer dan 1.000 vierkante meter groot, een unicum in die tijd.

Nu is het stilaan tijd voor een welverdiend pensioen voor Josephina, vijftien jaar later dan de wettelijke pensioenleeftijd. Josephina zag alle modetrends komen en gaan. Ook het retaillandschap is voor haar ogen veranderd. De klanten werden veeleisender, het internet werd een geheel eigen uitdaging. Nu vrijdag volgt een grote uitverkoop. Alles moet weg, ook de paspoppen, het winkelgerief en het etalage- en decoratiemateriaal mogen de deur uit.