Chocolaterie Limar in Turnhout is klaar voor de toekomst. De pralinefabriek opende een nieuwbouw waar innovatie en duurzaamheid samenkomen en waar ruimte is om te groeien.
Chocoladeproducent Limar schrijft nieuw hoofdstuk in Turnhout
© RTV
Chocolaterie Limar wil de grootste pralinefabriek van de Kempen worden. Maar dat was niet mogelijk in de oude vestiging. Daarom werd een volledig nieuwe fabriek gebouwd in het industriepark Veedijk in Turnhout.
Mogelijkheid tot uitbreiden
De nieuwbouw is momenteel 12.000 m² groot, maar heeft de mogelijkheid om later nog met 3.000 m² uit te breiden. Het is een gebouw in verschillende lagen met bovenaan de productieafdeling en onderaan de verpakkingsafdeling. Bij de bouw ging veel aandacht naar duurzaamheid en innovatie.
Momenteel werken hier 80 mensen en wordt er honderd ton chocolade per week geproduceerd. Het bedrijf wil dat opschalen naar 120 ton per week. Maar dan zijn er meer werkkrachten nodig.