VDL eist vandaag duidelijkheid over overname Van Hool

woe 10 Apr

De Nederlandse groep VDL eist vandaag nog duidelijkheid over het dossier Van Hool. Aan een biedstrijd wil het bedrijf niet meedoen. Als er vanavond geen besluit wordt genomen of geen besluit in ons voordeel, dan eindigt het voor ons, zegt het bedrijf in een mededeling.

De Nederlandse groep VDL wil zich intussen niet in een biedstrijd mengen. Eerder maakte VRT bekend dat er er mogelijk vandaag beslist wordt of de curatoren doorgaan met het Nederlands-Duitse duo VDL-Schmitz. Als dat het geval is, dan kan er snel een doorstart komen.

De curatoren van Van Hool gaan nu proberen om de schuldeisers te vergoeden en zo veel mogelijk banen te redden. Kiezen ze voor de tandem VDL-Schmitz dan kan er snel opnieuw aan de slag kunnen gegaan. Wordt het één van de andere opties dan kan het nog enkele weken extra duren vooraleer alles afgehandeld kan worden.

In de running zijn de ondernemer Guido Dumarey met aan zijn zijde de Amerikaanse distributeur ABC. Daarnaast ook het Belgische investeringsfonds CIM Capital opgericht door een Van Hool-telg. Maar blijkbaar zijn er nog andere geïnteresseerden gemeld waarvan de namen nog niet bekend zijn.

Intussen blijft het voor de ontslagen werknemers van de failliete busbouwer bang afwachten of er al dan niet nog een job voor hen is weggelegd. En zo blijft de saga voortduren. De vakbonden vragen intussen aan de curatoren om alle verschillende biedingen ernstig te vergelijken. Zij wijzen er ook op om niet alleen het financiële, maar ook naar het sociale plaatje te kijken.

Plots kwamen er nieuwe kandidaat-overnemers op de proppen:

Ontslagen werknemers kunnen zich de volgende dagen inschrijven bij VDAB: