Goedkoopste huizen en appartementen in de regio

woe 22 mei
© RTV archief

De goedkoopste huizen en appartementen in de provincie Antwerpen vind je in hoofdzaak in de Oosterkempen. Dat blijkt uit cijfers van Immoweb dat de vraagprijzen van woningen vergeleek.

Kempen

De goedkoopste huizen en appartementen vind je in de Kempen. De volledige top 5 van zowel appartementen als huizen wordt bezet door Kempense gemeenten. Op 1 bij de goedkoopste huizen staat de Balense deelgemeente Olmen, Balen zelf staat op 3, nummer 2 is Herselt en Vorst-Laakdal en Veerle-Laakdal zijn 4 en 5.

Bij de appartementen is Laakdal in zijn totaliteit het goedkoopst, voor Westmeerbeek bij Hulshout op 2 en Herselt op 3. Zoerle-Parwijs bij Westerlo is nummer 4 en Dessel staat op 5. Opvallend is dat in de top 5 van duurste gemeenten en deelgemeenten geen enkele gemeente uit de Kempen voorkomt.

Rivierenland

Immoweb heeft een oplijsting gemaakt van de duurste en goedkoopste appartementen en huizen volgens vraagprijs en daaruit blijkt dat Rivierenland bij uitstek een middenmoter is.

In de top 5 van duurste appartementen staat Weert bij Bornem op plaats 3 en Bonheiden op plaats 4 maar alle andere plaatsen zijn voor Antwerpse gemeenten. Bij de huizen is zelfs de volledige top 5 Antwerps.