CIM-kapital van Marc Van Hool krijgt geen gelijk van rechter

din 2 Jul
© RTV archief

Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds CIM-Kapital instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is maandag onontvankelijk verklaard door de Antwerpse ondernemingsrechtbank.

Het Belgische investeringsfonds CIM Capital, mee opgericht door Marc Van Hool, -pande enkele weken geleden een procedure in kort geding aan. CIM Capital zou niet genoeg kansen hebben gehad om de voertuigentak zelf over te nemen. CIM Capital wou voorkomen dat de kennis die aanwezig was binnen de trailerdivisie van Van Hool, naar het buitenland zou trekken.

CIM Capital had eerder óók een bod uitgebracht op de trailerdivisie van de failliete busbouwer, maar viste achter het net. De curatoren hadden de afdeling toen namelijk al toegewezen aan het dochterbedrijf van het Duitse Schmitz Cargobull, het Zuid-Afrikaanse GRW.

CIM Capital zei eerder 500 van de 850 werknemers bij de divisie industriële voertuigen te willen behouden. GRW/Schmitz Cargobull beloofde tot 350 jobs te behouden en wil ook een nieuwe fabriek bouwen op de voormalige site van Van Hool.