E19 pas sinds vanmorgen weer open na ongeval met vrachtwagens donderdagnamiddag

vrij 9 Jun 2023
De E19-snelweg in Meer in de richting van Nederland is pas vanmorgen rond 5.15 uur terug opengesteld voor het verkeer. De weg was sinds donderdagnamiddag afgesloten door een zwaar ongeval met 2 vrachtwagens gisteren. Nadat de uitgebrande vrachtwagens getakeld waren, moest het wegdek nog hersteld worden.

De twee uitgebrande vrachtwagens werden gisteravond laat op een oplegger gehesen en afgevoerd. Daarna gebeurde er nog een noodherstelling aan het wegdek. Want door de brand die meteen na de aanrijding ontstond, vatte niet alleen de droge grasberm langs de snelweg nog vuur, ook het wegdek had erg te lijden onder de enorme hitte. De weg kon pas vanmorgen weer opengesteld worden voor het verkeer.

De elektrische wagens werden 24 uur in een container met water gezet om volledig af te koelen. (Foto’s: RTV)

Eén van de vrachtwagens die bij het ongeval betrokken was, was geladen met elektrische voertuigen. Ook die brandden volledig uit. Om te verhinderen dat die elektrische wagens opnieuw vuur zouden vatten, moet de brandweer ze gedurende 24 uur onderdompelen in containers die gevuld zijn met water. Dat gebeurde aan de stedelijke werkplaats van Hoogstraten. Daar stonden 4 watercontainers, één van de Hulpverleningszone Taxandria en drie van de Civiele Bescherming.