Duurzame renovatie eerste vijf seniorenwoningen in Balen afgerond

woe 11 mei 2022
Het OCMW van Balen heeft de renovatie van de eerste vijf seniorenwoningen in de Veststraat afgerond en een deel van de bewoners verhuist vandaag terug naar zijn vernieuwde woning. Met de renovatie, die startte op 15 maart, wil het OCMW van Balen vooral inzetten op energiezuinigheid en comfort.

De seniorenwoningen in de Veststraat worden al verhuurd sinds 1983 en hebben sindsdien nog maar één grote opknapbuurt gekregen, tussen 2008 en 2011. Daarom waren de woningen echt toe aan een duurzame renovatie, besluit het OCMW van Balen. 


De focus van de renovatiewerken lag op het verbeteren van het energiepeil. Daarom werd er in de muren en onder de vloer een extra isolerende laag gestoken. Ook de ramen en deuren werden omgeruild voor meer energiezuinige exemplaren. Comfort stond ook voorop, waardoor de keuken, het plafond en het buitenterras ook aangepakt werden. De gevels van de seniorenwoningen kregen bovendien een eigen accentkleur.


Momenteel staan er nog 21 van zulke renovaties op de planning. Dat zal gebeuren in blokken van vijf woningen. Het OCMW van Balen voorziet het einde van alle renovatiewerken in oktober 2022. De totale renovatiekost komt neer op 1,3 miljoen euro.