Duo dat jetski stal en in brand stak aangehouden

vrij 10 Sep 2021
De Mechelse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden die half augustus een jetski hadden gestolen in Mechelen en het vaartuig korte tijd later in brand hadden gestoken in Sint-Katelijne-Waver. Bij huiszoekingen trof de politie ook nog verschillende gestolen spullen aan.

Midden augustus kreeg de brandweer een oproep van een achtergelaten jetski die in het Kauwendaalbos in Sint-Katelijne-Waver in brand werd gestoken. Heel snel werd duidelijk dat de jetski en bijhorende aanhangwagen kort voor de brand ontvreemd waren vanop een oprit in de Kouterdreef in Mechelen. Nadat bleek dat het vuur werd aangestoken, startte de politie een grondig onderzoek op en werden er verschillende huiszoekingen gedaan.

Bij één van de huiszoekingen trof de politie onder meer de gestolen aanhangwagen aan waarop de jetski had gestaan. Daarnaast werden nog tal van andere gestolen zaken aangetroffen. Het ging onder meer om bouwmateriaal en gereedschap zoals kettingzagen en een slijpschijf. Ook werd er een hoeveel drugs in beslag genomen.

Twee verdachten werden door de politie opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twee, 43 en 46 jaar oud, stonden al gekend voor een resem eerder gepleegde feiten. Ze werden aangehouden en in de gevangenis opgesloten.

Foto: GvA