Duffel merkt aanzienlijke stijging op in aantal zwerfkatten in 2022

maa 6 Feb 2023
In 2022 zijn er in Duffel 35 zwerfkatten gevangen en gecastreerd of gesteriliseerd. Dat aantal ligt aanzienlijk hoger dan in 2020 en 2021, toen de Duffelse vrijwilligers respectievelijk 24 en 21 zwerfkatten gevangen hebben. Het lokaal bestuur van Duffel blijft zijn campagne verderzetten om het aantal zwerfkatten aan banden te leggen.

Inspanningen blijven nodig

In 2019 startte de gemeente met een actie om het aantal zwerfkatten in te perken. In dat jaar werden 46 zwerfkatten gevangen en behandeld. De jaren nadien was er een mooie daling op te merken in de cijfers, maar in 2022 ging het aantal terug de hoogte in. 

Burgemeester Sofie Joosen (N-VA) hoopt dat de trend zich niet voorzet naar de komende jaren. “De cijfers tonen alvast aan dat onze inspanningen nodig blijven om het probleem onder controle te houden”, aldus Joosen. Katteneigenaars zijn bovendien verplicht om hun huisdier te chippen.

Zwerfkat gesignaleerd?

Wie een zwerfkat heeft zien lopen, kan contact opnemen met het omgevingsloket van de gemeente via 015/30 75 60 of omgeving@duffel.be.

Foto: Rechtenvrije stockfoto