Duffel legt 201 zonnepanelen op dak van BS 't Kofschip

vrij 3 Feb 2023
Op het dak van gemeentelijke basisschool ’t Kofschip in Duffel worden dit jaar 201 zonnepanelen geplaatst. Die hebben een totaal vermogen van 76 kWpiek.

Om aan de energiebehoefte van de school te voldoen, volstond een installatie van 93 panelen. Maar de gemeente kiest voor een grotere installatie zodat het overschot aan energie kan gedeeld worden met andere gebouwen binnen het patrimonium. Zo kunnen gebouwen waar het niet mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen of waar het vermogen van de zonnepanelen ontoereikend is, ook gebruik maken van duurzame energie.

Energie-efficiënt patrimonium

Lokaal bestuur Duffel werkt voor dit project samen met Fluvius. Zij begeleiden het traject van ontwerp tot uitvoering. De totale kostprijs bedraagt 93.541 euro exclusief BTW. De terugverdientijd wordt geschat op 4 jaar.

“De gemeente investeert volop in het energie-efficiënt maken van haar patrimonium. Eerder werden het gemeentelijk technisch instituut en gemeentelijke lagere school De Meyl al van nieuwe dakisolatie en zonnepanelen voorzien. Met deze bijkomende installatie dalen niet alleen onze energiekosten verder, maar reduceren we jaarlijks ook de CO₂ uitstoot met 6,7 ton ”, vertelt Isabel Glorie, schepen van milieu en natuur.

Foto: Gemeente Duffel