Duffel investeert in twee jeugdlokalen

don 28 Sep
Het lokaal bestuur gaat op zoek naar een aannemer voor verbouwingswerken bij Chiro Duffel-West en Scouts de Hellevelders in Duffel-Mijlstraat. Bij de scoutsgroep gaat het om een uitbreiding van de taklokalen. De chirogroep krijgt een nieuwe berging en keuken. De werken zijn gepland in 2024.

“De gemeente plant investeringen in twee verschillende jeugdlokalen”, zegt Dirk Broes, schepen van jeugd. “Scouts de Hellevelders heeft sinds enkele jaren een jin-tak, dat is de oudste leeftijdsgroep. Het lokaal waarin de scouts zit, was hier niet op voorzien. De jin-tak gebruikt daarom al een paar jaar een container in de tuin van het lokaal. Die container is intussen versleten, maar gelukkig is de bouw van een echt taklokaal niet meer veraf. Het taklokaal komt in de tuin van de scouts, naast de bestaande berging. De gemeente budgetteerde hiervoor een bedrag van 142.000 euro, excl. btw. 

Bij Chiro Duffel-West wordt de bestaande berging afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe en ruimere bergruimte, inclusief een nieuwe keuken. De kosten hiervoor worden geraamd op 250.000 euro, excl. btw. 

Foto: rechtenvrije stockfoto