Drugscontrole op Sint-Dimpnacollege: niemand betrapt op drugsbezit

vrij 17 Feb 2023
Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft donderdag een controleactie uitgevoerd in het Sint Dimpna College in Geel. In totaal werden er 108 leerlingen en 5 leerkrachten gecontroleerd, maar niemand werd betrapt op drugsbezit. Voor de controleactie zette de lokale politie 10 medewerkers in en zij werden bijgestaan door 2 agenten mét drugshond van de Federale Politie. De drugscontrole nam ruim één lesuur in beslag en kaderde in het drugbeleidsplan van de scholengemeenschap KOGEKA.

Geen verdovende middelen gevonden

108 leerlingen, uit 5 verschillende klassen, en 5 leerkrachten van het Sint Dimpna College in Geel werden donderdag gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. Met hulp van drugshonden werden ook de klaslokalen, schooltassen, openbare ruimtes zoals toiletten, lockers en de fietsenstalling nagekeken. 

De drugshond reageerde positief bij één jongen, maar na een verdere controle werd duidelijk dat hij geen drugs op zak had. Niemand werd dus betrapt op het bezit van verdovende middelen.

Drugbeleidsplan

De actie kadert in het drugbeleidsplan dat de Geelse secundaire scholen hebben opgesteld, samen met de politie en de drugpreventiemedewerker van de stad Geel. Met het drugbeleidsplan, dat intussen al tien jaar bestaat, wordt vooral ingezet op preventie, begeleiding en begrenzing.

Foto: archiefbeeld RTV