Partnerartikel

Drie tips om je relatie gezond te houden

maa 20 mei

Een goede relatie hebben - en deze onderhouden - kost tijd, moeite en energie. Je krijgt er ontzettend veel voor terug, maar het is niet altijd makkelijk. Dat is oké, want op die manier blijf je elkaar uitdagen en verbeteren. Toch is het belangrijk dat dit op een gezonde en veilige manier gebeurt. Het wil namelijk nog weleens gebeuren dat de manier van elkaar uitdagen ongezond wordt. In dit artikel geven we je drie tips die je kunt toepassen bij het gezond houden van je relatie. **

Blijf communiceren

Communicatie is - in combinatie met vertrouwen - de belangrijkste pilaar van elke succesvolle relatie. Het moet goed onderhouden worden om een gezonde relatie te behouden. Dus, zorg ervoor dat je regelmatig de tijd neemt om te praten met je partner. Bespreek je gevoelens, behoeften en dromen. En belangrijker nog, luister ook naar wat je partner te zeggen heeft. Want laten we eerlijk zijn, niemand houdt ervan om een monoloog te voeren tegen een muur. Hoe jullie dit willen doen, kunnen jullie samen bespreken.

Blijf altijd respectvol

Wat je geeft, komt altijd terug. Mede daarom is het heel erg belangrijk dat jullie elkaar altijd blijven respecteren. Dus, in plaats van te proberen je partner te veranderen in een kopie van je favoriete filmster, omarm hun authentieke persoonlijkheid en koester hun eigenaardigheden. En vergeet niet, respect strekt zich uit tot elk aspect van je relatie, inclusief de slaapkamer. Dus, als je suggesties voor in de slaapkamer hebt, moet je dit op een respectvolle manier bespreekbaar maken.

Wil je bijvoorbeeld eens een vibrator tijdens de intieme momenten uitproberen? Vraag jezelf eerst af: hoe kan ik dit op een respectvolle manier bespreekbaar maken? Je kunt bijvoorbeeld een open en eerlijk gesprek voeren over jullie behoeften en wensen op het gebied van intimiteit. Geloof me, het zal de sfeer een stuk minder ongemakkelijk maken dan wanneer je het gewoon suggereert. Op die manier geef je de ander ook een kans om zijn/haar/hun behoeftes en wensen een podium te geven.

Plan Quality time in

Tijd samen doorbrengen maakt alles beter. Dus, maak het een prioriteit om regelmatig quality time in te plannen met je partner. Of het nu gaat om een romantische avondwandeling onder de sterren, een gezellig diner bij kaarslicht of een avontuurlijk uitstapje naar een nieuwe stad, het belangrijkste is dat je samen bent en geniet van elkaars gezelschap. Tijdens quality time verbeteren jullie de emotionele connectie die jullie samen hebben.