Drie nieuwe leden voor Lierse fractie van Vlaams Belang hebben eed afgelegd

din 26 Sep
Gisterenavond, tijdens de gemeenteraad in Lier, legden drie nieuwe fractieleden van Vlaams Belang de eed af. Het vierde gemeenteraadslid volgt wellicht in november. Afgelopen zomer nam de voltallige fractie van de partij nog ontslag, door eigen zeggen na een vertrouwensbreuk met het provinciaal bestuur van Vlaams Belang Antwerpen.

Luc Van Oosterwijck, Ellen Lissens en Jan Van Gorp zijn de nieuwe fractieleden voor Vlaams Belang in Lier. In augustus kon u bij RTV Vandaag al zien dat de vorige fractie opstapte. "Wat er precies is gebeurd, daar ga ik ook vandaag niks over zeggen", vertelde Jan Mortelmans, afdelingsvoorzitter van Vlaams Belang Lier-Koningshooikt. 

"Er is een miscommunicatie geweest tussen het provinciaal bestuur en het nationaal partijbestuur. Het was een conflict tussen fractieleider Bart Verhoeven en het provinciaal bestuur. Het had totaal niets te maken met onze lokale afdeling. We moeten nu kijken naar de toekomst."

Nog geen vierde lid

Tot nu toe is er nog geen vierde lid van de fractie bekend. "Daar zijn we nog mee bezig", zegt Mortelmans. "De eerste opvolger heeft afgezien van zijn mandaat. De tweede kan omwille van gezondheidsredenen zijn mandaat niet opnemen, dus kijken we nu naar de derde." Hij hoopt tegen de gemeenteraad van november te kunnen zeggen wie het vierde lid zal worden en de fractie zal vervolledigen.

Oog op de verkiezingen

Met het oog op de verkiezingen van oktober volgend jaar, hoopt Mortelmans al bij de nieuwjaarsreceptie een deel van de lijst te kunnen voorstellen. "We hebben sinds 1988 altijd een volledige lijst gehad en ik ben ervan overtuigd dat ons dat ook nu weer zal lukken. Het is niet zo simpel als bij andere partijen. Uiteraard is het belangrijk om ook jonge mensen op de lijst te krijgen en daar werken we aan."


Foto boven: VRT