De Zomer is van Mechelen brengt een gezellige mix van muziek, animatie en zomerbars

vrij 26 mei
De Zomer is van Mechelen presenteert een nieuwe huisstijl en brengt van juni t.e.m. september een gevarieerd aanbod aan festivals, openluchtconcerten en gezellige zomerbars. Van pride tot pogo, van Margriet tot Marokkaanse rai: de 25ste editie van Parkpop wordt gevierd met een mix van verschillende muziekstijlen waarin iedereen zich thuis voelt.

De Zomer is van Mechelen wordt op gang getrapt met de elektronische muziekfestivals, We Are Open Air (17 juni) en De Koer (23 en 24 juni).

Eén van de hoogtepunten dit jaar is de 25ste verjaardag van Parkpop (29 juni tot 17 augustus). Het afterworkfestival in de Kruidtuin wordt meer dan ooit een feest voor alle Mechelaars. Met voor de kleinsten  Parkpop voor kinderen. Naast de donderdagavondconcerten komen er extra edities in het weekend (9 juli, 6 en 12 augustus).

Verschillende lokale deejays zorgen na de concerten van o.a. Bizkit Park, Mechelen zingt, Berre en Margriet Heremans, voor de afterparty. Frituur Paula, de bekendste coverband van Mechelen, viert zijn 35 jaar bestaan op de laatste editie van Parkpop 2023.

Maanrock

De Predikheerlijke Zomer creëert van 14 juli tot 13 augustus een intieme setting op de binnenkoer van het Predikheren met op het programma unieke (jazz)concerten.

Het laatste weekend van augustus is steevast van Maanrock. Het jaarlijkse gratis stadsfestival biedt van 25 tot 27 augustus 3 dagen lang een programma vol muziek van bekende artiesten en opkomend talent op verschillende podia verspreid over de binnenstad.

Mechelen Beach

Voor de strandliefhebbers is Mechelen Beach (20 juli tot 6 augustus) de plek om naartoe te gaan. Het Douaneplein wordt omgetoverd tot een strandparadijs met gezellige strandbar, ligstoelen, beachvolleybalvelden en een scala aan activiteiten voor jong en oud.
 
Van 15 t.e.m. 17 september sluit Dansstorm de zomer van Mechelen af. Het rondtrekkende dansfestival presenteert dans in al haar vormen via bestaande en nieuwe dansvoorstellingen, workshops, initiaties en toonmomenten op meerdere locaties.

Foto: RTV