Partnerartikel

De voordelen van lichtsnoeren in je tuin

vrij 22 Mar

Wanneer je een prachtige tuin hebt, dan heeft dit vanuit meerdere perspectieven ontzettend veel voordelen. Allereerst zorgt het voor een stuk extra uitstraling, maar geeft het je ook de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden heerlijk te kunnen ontspannen. Maar voor het zover is, moet je er wel voor zorgen dat je tuin er gezellig uitziet. Een van de manieren waarop je dat het beste kunt doen, is door te kiezen voor lichtsnoeren als verlichting. Lichtsnoeren hebben namelijk het voordeel dat ze niet alleen functioneel handig zijn, maar ook direct zorgen voor een hele hoop extra sfeer. We hoeven je dus niet uit te leggen dat dit een absolute aanrader is, om ervoor te zorgen dat je look en feel van je tuin compleet anders wordt. Omdat we ons ook goed kunnen voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over dit type verlichting, hebben we de voordelen van lichtsnoeren, geschikt voor buiten nog even voor je op een rijtje gezet.

Lichtsnoeren in je tuin zorgen voor sfeer

Wanneer we het hebben over het gezellig en sfeervol maken van onze tuin, dan is verlichting vaak niet het eerste waar we aan denken. We zijn eerder bezig met zaken zoals de aankleding, bloemen, planten etc. Toch is verlichting een enorm belangrijk onderdeel, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je tuin wel of niet gezellig is. Als we het hebben over verlichting die bij uitstek geschikt is voor in de tuin, dan is dat een prikkabel. Deze lichtsnoeren zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en gemakkelijk met elkaar te koppelen. Let alleen wel op dat je kiest voor een snoer met IP67 classificering, zodat ze waterdicht zijn. Met een prikkabel kun je namelijk relatief gemakkelijk extra sfeer creëren in je tuin, zonder dat je hier heel veel voor hoeft te doen. De lichtsnoeren kun je aan de schutting hangen, maar ook onder de overkapping of in bomen of struiken, mocht je deze in je tuin hebben. Kortom, mogelijkheden genoeg dus.

Verschillende mogelijkheden

Ben je op zoek naar een manier om jouw buitenruimte een warme en uitnodigende sfeer te geven? Dan zijn prikkabels de ideale keuze! Niet alleen zorgen ze voor een gezellige ambiance, maar ze dienen ook als praktische verlichting. Of je nu het tuinpad wilt verlichten of bepaalde elementen in jouw tuin wilt accentueren, met prikkabels zijn de mogelijkheden eindeloos. Eén van de opties is het gebruik van LED prikkabels rondom je veranda, terras of overkapping. Deze lampjes creëren een subtiel maar prachtig effect, vooral wanneer de avond valt en de duisternis invalt. Je kunt kiezen voor klassieke witte lampjes in diverse uitvoeringen voor een tijdloze uitstraling. Wil je liever iets kleurrijkers dat bij jouw persoonlijke stijl past? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Het mooie hiervan is dat je de lampen onafhankelijk van elkaar kunt vervangen, dus je hebt alle vrijheid om je eigen invulling te geven. Wat je ook kiest, één ding is zeker, je tuin zal er direct een stuk gezelliger uitzien.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het gebruik van prikkabels als lichtsnoer voor in je tuin, is natuurlijk vanuit allerlei perspectieven een absolute meerwaarde. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je serieus op moet letten, zodat je niet alleen kijkt naar hoe het eruit ziet, maar je ook zeker weet dat het veilig is. Stel dat je aan één kabel niet genoeg hebt, dan is het wel prettig te weten hoe het koppelen ervan werkt. De eerste stap is natuurlijk om te kijken hoeveel meter kabel je nodig hebt, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken. Zo kun je ervoor kiezen om een verlengsnoer buiten te gebruiken zonder verlichting, bijvoorbeeld wanneer je de tuin pas ergens halverwege wilt verlichten en het stopcontact ergens in de schuur zit.

Vergeet de startkabel niet

Op het moment dat jij je prikkabel direct wilt kunnen aansluiten, dan heb je hiervoor wel een startkabel nodig. Daarbij is het belangrijk om te weten dat je niet meer dan 720 Watt aan lampjes kunt doorkoppelen op deze ene kabel. Dus stel dat je meerdere kabels wilt aansluiten op elkaar, dan is dat geen probleem, zolang het totaal aantal Watt maar niet boven de 720 komt. Is dit wel het geval, dan heb je een extra startkabel en dus ook stopcontact nodig. Dit kun je gemakkelijk berekenen door het aantal lampjes te vermenigvuldigen met het aantal Watt per lampje. Stel dat één lampje 15 Watt is, dan kun je hier maximaal 48 lampjes op aansluiten. Het voordeel is wel dat de lengte van de kabel dus niet uitmaakt. Zo zijn er kabels van 10 meter met 10 lampjes, maar kun je ook kiezen voor een prikkabel met de helft van het aantal lampjes, maar wel dezelfde lengte.

Kies voor een lichtsnoer met IP67 certificering

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig lichtsnoer dat bestand is tegen de elementen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We bieden een ruim assortiment lichtsnoeren met IP67 certificering, waardoor ze volledig waterdicht en stofbestendig zijn. Met deze lichtsnoeren creëer je niet alleen een sfeervolle ambiance, maar kun je ook zorgeloos genieten van verlichting buitenshuis. Het belangrijkste kenmerk van onze lichtsnoeren is de IP67 certificering. Deze certificering garandeert dat het lichtsnoer volledig waterdicht is. Dit betekent dat je het snoer zonder problemen buiten kunt gebruiken, zelfs tijdens regenachtige dagen of in vochtige omstandigheden. Daarnaast is het lichtsnoer ook stofbestendig, wat ervoor zorgt dat het geen schade oploopt door stof of vuil. Zo kun je het lichtsnoer zorgeloos buiten laten hangen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid.

Zorg voor een geaard stopcontact

Het is ontzettend belangrijk om brandveiligheid te waarborgen, ook bij het aansluiten van lichtsnoeren. Een veilige aansluiting voorkomt ongelukken en potentiële brandgevaarlijke situaties. Een goede manier om ervoor te zorgen dat lichtsnoeren veilig zijn aangesloten, is door gebruik te maken van een geaard stopcontact. Een geaard stopcontact biedt namelijk extra bescherming tegen kortsluiting en oververhitting, wat beide tot brand kan leiden. Bij het aansluiten van meerdere lichtsnoeren, is het belangrijk om rekening te houden met de belasting van het stopcontact. Overbelasting kan leiden tot beschadiging van de bedrading en oververhitting, wat weer risico's met zich meebrengt. Om dit te voorkomen, kan een stekkerdoos met beveiliging tegen overbelasting worden gebruikt.

Vergelijk online

Om ervoor te zorgen dat je de juiste lichtsnoeren weet te vinden, is het aan te raden om eerst eens lekker rustig het internet af te struinen. Zo kun je meerdere merken met elkaar vergelijken en krijg je een goed beeld van wat er nu allemaal mogelijk is. Je kunt beter een uurtje extra tijd besteden aan het vinden van een geschikte prikkabel, dan dat je straks spijt hebt van je aankoop.