DAF bouwt bijna 900 nieuwe trucks voor Defensie

don 1 Dec 2022
DAF Trucks heeft vandaag de sleutels van de eerste nieuwe militaire voertuigen overhandigd aan defensie. In totaal heeft het Belgische leger 879 trucks besteld. Die worden deels geproduceerd in de assen- en cabinefabriek van DAF in Westerlo.

Het order van de Belgische Defensie bestaat uit 636 2-assige trucks met een 4x4 aandrijflijn voor algemene transporttaken en 243 4-assige trucks met een 8x8 aandrijflijn voor specifieke toepassingen (kipper, containertransport en inzet waarvoor een kraan nodig is). Voor de vrachtwagenbouwer is het een speciale bestelling die heel wat ontwikkeling vroeg. De nieuwe trucks zijn niet te vergelijken met de klassieke cabines van DAF. Tot nu toe heeft defensie bijvoorbeeld nooit trucks gehad met gepantserd glas. Daar komt met de nieuwe cabines verandering in. 40% van de voertuigen wordt uitgerust met een gepantserde cabine die de inzittenden een hoge bescherming biedt tijdens militaire operaties.

Made in Belgium

De productie van de niet-gepantserde cabines van de CF Military trucks vindt volledig plaats in de DAF-fabriek in Westerlo. Tatra Defence Vehicles in Tsjechi├ź levert de geavanceerde beschermde cabines, waarvoor het interieur eveneens in Westerlo geproduceerd wordt. Straks meer in RTV Vandaag.