Jakob Smitsmuseum heropent met nieuwe expo ‘Pronkkamers. Frisse blik op Jakob Smits’

don 22 Feb
© RTV

Na een grondige renovatie heropent het Jakob Smitsmuseum in Mol zaterdag met de nieuwe expo ‘Pronkkamers. Frisse blik op Jakob Smits’. Verschillende medewerkers richtten 8 kamers van het museum in, volledig naar persoonlijke smaak en voorkeur.

De nieuwe tentoonstelling ‘Pronkkamers. Frisse blik op Jakob Smits’ toont de Kempense kunstenaar zoals je hem nog nooit eerder zag. Elke kamer is ingericht rond een specifiek thema uit het leven van Jakob Smits: zijn relatie met de Kempen, zijn interactie met andere kunstenaars, de vrouwen in zijn leven… Het zijn échte pronkkamers geworden, met een heel nieuwe aanpak en insteek.

Vernieuwd museum

De nieuwe tentoonstelling komt bovendien nóg beter tot z’n recht in het vernieuwde Jakob Smitsmuseum. Dat werd sinds september 2022 gerenoveerd. De tentoonstellingsruimte zelf werd niet aangepast, maar verder ziet het museum er heel anders uit. Zo werd de conciërgewoning, die al een tijdje leegstond, mee opgenomen in het museum. Hierdoor kwam er meer ruimte voor een vernieuwde inkom, shop, vestiaire, bibliotheek en vergaderzaal. Er is nu zelfs een zaal voor workshops op de eerste verdieping. Ook de tuin wordt later nog heraangelegd.

Feestprogramma

Om de heropening te vieren, organiseert het Jakob Smitsmuseum een heus feestjaar met een uitgebreid feestprogramma. In, rond en buiten het museum vinden dit jaar allerlei kunstige activiteiten plaats. De volledige kalender en alle details vind je op www.jakobsmits.be

De nieuwe expo loopt van zaterdag 24 februari tot en met zondag 29 september. Je bent welkom van woensdag tot zondag tussen 13 en 17 uur.