Academie Arendonk breidt volgend schooljaar fors uit

din 14 mei
© Academie Arendonk

Academie Arendonk krijgt volgend schooljaar ook een vestiging in de Ravelse deelgemeente Weelde. De gemeenteraden van Arendonk en Ravels hebben hiermee ingestemd. In Arendonk komen er naschoolse lesmomenten en een architectuuratelier voor jongeren.

Vanaf september worden in een lokaal van gemeentelijke basisschool De Verrekijker in Weelde lessen Beeldatelier voor kinderen gegeven. Die vinden plaats op woensdagnamiddag. De lessen voor de jongste kinderen van 6 tot en met 8 jaar starten om 13.30 uur. De oudere kinderen van 9 tot en met 11 jaar krijgen wat meer uitdaging vanaf 15.20 uur.

Naschools lesmoment

Academie Arendonk organiseert vanaf volgend schooljaar voor het eerst ook een naschools lesmoment in het crealokaal van gemeentelijke basisschool de Stip in Arendonk. Dat is op dinsdag vanaf 15.35 uur voor kinderen van 6 t.e.m. 8 jaar. Het lokaal bestuur wil op die manier een voortrekker zijn in het BOA-decreet (buitenschoolse opvang en activiteiten) dat ingaat in 2026 en streeft naar een geïntegreerd aanbod voor álle kinderen en gezinnen.

Architectuuratelier

Voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar wordt het aanbod in de hoofdvestigingsplaats van de academie vanaf volgend schooljaar uitgebreid met een nieuwe opleiding Architectuuratelier op zaterdagvoormiddag. Jongeren die geboeid zijn door knappe gebouwen, interesse hebben in design en willen leren ontwerpen, zijn welkom. Het Architectuuratelier kan ook een goede voorbereiding zijn voor een latere studiekeuze om architect, interieurvormgever of productontwerper te worden.

Alle inschrijvingen voor volgend schooljaar lopen via www.academiearendonk.be en starten op donderdag 16 mei.