250.000ste bezoeker voor Kunstuur in Mechelen

din 13 Feb
© RTV

Het Kunstuur, de populaire tentoonstelling waarbij bekende Vlamingen verhalen vertellen bij allerlei schilderijen, kreeg vandaag de 250.000ste bezoekers over de vloer. Het koppel uit Zandhoven werd getrakteerd op een verrassing.

De eerste tentoonstelling van Het Kunstuur liep al in 2019 in de Heilige Geestkapel in Mechelen. Inmiddels is daar al de zesde tentoonstelling te zien. Jacques Rewers en Danielle Vandriessche uit Zandhoven zijn de 250.000ste bezoekers van Het Kunstuur. Ze kregen een zak met alle catalogi, een boek van Jos Vandervelden en een ruiker bloemen. Ze hebben nu 5 van de 6 voorstellingen gezien en mogen binnenkort ook als VIP naar de opening van de volgende voorstelling in juni.

Het Kunstuur Mechelen stelt topwerken tentoon uit de periode 1850-1950. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming.

Het werk ‘De vader van de veroordeelde’ (1901) werd geselecteerd door advocaat en strafpleiter Jef Vermassen. Hij vertelt over zijn band met Jakob Smits en met het schilderij. (Foto: gemeente Mol)

Langer in Mechelen

Het Kunstuur kan ook de volgende jaren nog in Mechelen blijven. De concessietermijn van de Heilige Geestkapel werd vorig jaar verlengd tot 2030. De zesde tentoonstelling loopt nog tot eind mei met behalve kunst dus ook verhalen van o.a. Sven Nys, Jef Vermassen en Sarah Puttemans. In Mechelen opent op 14 juni 2024 de nieuwe zevende tentoonstelling.