Geel-Zammel heeft een spiegeltent om U tegen te zeggen

zon 7 Jul
spiegeltent la mystica rosa geel Zammel dans gepensioneerd
© RTV

Je kent ze wel, de mooie spiegeltenten van weleer, in hout en met verschillende kleuren glas in de ruikten als voorloper van onze kleurenspots op fuiven en partijen. Die nostalgie herleeft met groot succes in Geel-Zammel deze zomer. Officieel staat La Mystica geboekstaafd als zomerbar, maar op zondag is het ineens zo veel meer.

Zelf gebouwd

Uitbater Walter Van Dingenen stelde de spiegeltent jarenlang wekelijks op op andere locaties, maar gezien de leeftijd begint dat nogal zwaar te worden. Nu heeft de tent dus een vaste plek gekregen voor de hele zomer. Walter maakte deze danstempel trouwens helemaal zelf. Alles is door zijn eigen handen gegaan, zijn zoon heeft de laswerken gedaan, de dochter en de vrouw hebben helpen schilderen. Een schitterend project.

Nostalgie

"Toen wij buiten mochten van onze ouders met de kermis. Dan stond er een spiegeltent en als jong meisje, dan doe je wat je niet mag doen en dit is nostalgie. - Maar dat doen we soms nog hoor, soms de deugniet uithangen. We genieten enorm. We zitten er soms eens naast, maar dat maakt niet uit. Dan lachen we en doen we voort." Mensen komen gezellig iets drinken of wagen zich op de dansvloer, want met een live-orkest kunnen velen zich maar moeilijk bedwingen. Er kan in de Mystica nog tot en met september elke zondag gedanst worden op live muziek.