Kasterlee zoekt tweede dorpsdichter

maa 15 Apr
© RTV

Kasterlee zoekt kandidaten om in de voetsporen te treden van zijn eerste dorpsdichter. Eind augustus zal de huidige dorpsdichter Tineke Lambreghts de pen doorgeven.

Iedereen van 16 jaar of ouder die in Kasterlee woont of een nauwe band heeft met de gemeente, kan zich kandidaat stellen. Kasterlee zoekt een dorpsdichter die in staat is onze inwoners te verbinden met hun passie voor poëzie", zegt schepen van cultuur Guy Van de Perre. "Als beloning krijgt je als dorpsdichter erkenning en zichtbaarheid aangeboden. Ik heb een gedicht mogen voordragen in een pompoen op het water. Qua podium is dat wel het summum!", aldus Tineke Lambreghts.

Wie de titel van dorpsdichter mag dragen, wordt mede bepaald door een selectiejury. De leden van de jury adviseren het gemeentebestuur over de beste kandidaat. Het gemeentebestuur streeft ernaar om tegen de zomervakantie de nieuwe dorpsdichter aan te duiden, zodat die op 1 september effectief de fakkel kan overnemen.

Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur digitaal of op papier indienen bij de cultuurdienst tot uiterlijk 1 juni. De vereisten zijn terug te vinden in het reglement op de gemeentelijke website, en bij de cultuurdienst via 014 85 99 22 of via cultuur@kasterlee.be .