Brand bij Chinees restaurant flakkert op door batterijen van elektrische fietsen

zat 6 Jan
nihao2.jpg
Er heeft een uitslaande brand gewoed in Chinees restaurant Ni Hao aan de Brusselsesteenweg in Mechelen, vlakbij de Plaisancebrug. De brand ging gepaard met een dikke rookpluim. (Foto's: RTV/Facebook)
brandje.jpg

Het vuur ontstond rond 13 uur zaterdagmiddag, wat de brand heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht maar vermoedelijk is de brand begonnen aan een zekeringkast. De brandweer ging massaal ter plaatse en de hulpdiensten vroegen om de omgeving zo veel mogelijk te vermijden. De omgeving en ook de Plaisancebrug werd ook afgesloten. 

In het restaurant waren op het moment van de brand vijf mensen aan het werk. Zij konden op tijd naar buiten geraken. De brand was na een half uurtje onder controle. Het ziet ernaar uit dat het restaurant maar ook enkele bovengelegen appartementen volledig zijn vernield. 

Ook de bewoners van de aangrenzende panden werden even naar buiten gehaald. Maar daar zou er uiteindelijk geen schade zijn. Wel raakten enkele auto's, die voor het afhaalrestaurant geparkeerd stonden, beschadigd. 

"Het gaat zeker om een accidentele brand", voegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande er nog aan toe. 

 

brandje2.jpeg