Bouw nieuwe sporthal Putte start maandag

don 8 Jun 2023
Maandag starten de werken voor de bouw van een tweede sporthal op de site Klein Boom in Putte. Die zou in de zomer volgend jaar klaar zijn. Heel wat lokale sportclubs zijn al langer vragende partij naar extra capaciteit om te trainen en wedstrijden te spelen.

De nieuwe hal bestaat uit verschillende delen die afzonderlijk kunnen gebruikt worden. Er komt ook een vaste tribune, cafetaria met terras, een nieuwe receptie, padelkooien en een tiental kleedkamers. Daarna wordt ook de omgeving nog aangepakt met onder meer een Finse piste en extra groen.

Verkeerssituatie aanpakken

Om de veiligheid van de bezoekers van sporthal en belevingspark te vergroten, wordt de Beukenstraat na de bouw definitief geknipt en vanaf de Mechelbaan alleen nog toegankelijk voor zwakke weggebruikers. Hierdoor wordt het werkverkeer naar de KMO-zone en het vrijetijdsverkeer naar site Klein Boom maximaal gescheiden. Ook de bushalte op de N15 wordt verlegd, naar vlak vóór het vrijetijdscomplex. 

Tijdens de werken blijft de huidige sporthal toegankelijk via de linkerzijde van de hallen en de bestaande inkom. Ook de zalen van het gemeenschapscentrum en het recyclagepark blijven bereikbaar. 

Foto: gemeente Putte