Bolt’s solar container bij Technopolis: De mogelijkheden van groene stroom ontdekken

din 26 Dec
Bolt’s solar container, de grootste mobiele zonne-installatie voor festivals en evenementen, staat t.e.m. de krokusvakantie bij Technopolis in Mechelen. De constructie heeft zo’n 170m2 aan zonnepanelen, een ingebouwde batterij en vouwt eenvoudig op in een 13 meter lange container.

De Bolt’s solar container reed deze zomer rond om Belgische festivals en lokale evenementen van groene stroom te voorzien. Deze winter kunnen kinderen en volwassenen de installatie bezoeken bij Technopolis in Mechelen. Ze kunnen zo meer te weten komen over de werking en de mogelijkheden van groene stroom.

“Bij Technopolis geloven we dat wetenschap en technologie de sleutel vormen voor een betere en meer duurzame toekomst voor iedereen”, zegt Suzanne Verheyen van Technopolis. “Dag in dag uit zetten we ons in om kinderen, jongeren en volwassenen ervan te overtuigen dat ook zij met wetenschap kunnen werken aan de wereld van morgen. 

De 104 zonnepanelen, goed voor 170m2, draaien mee met de zon en kunnen zo’n 150 à 200 kWh per dag - afhankelijk van het weer - aan stroom opleveren. De opgewekte stroom kan worden opgeslagen in de ingebouwde batterij van 55 kWh.

Foto: Technopolis