Binnenkort misschien ‘Diane Vandewijngaerden park’ in Heistse Bergstraat

woe 7 Dec 2022
CD&V heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond 6 december voorgesteld om het parkje in de Bergstraat om te dopen tot het ‘Diane Vandewijngaerden park’. Diane Verbist-Vandewijngaerden is 24 jaar burgemeester geweest van Heist-op-den-Berg en heeft veel betekent voor de gemeente, en specifiek voor de Bergstraat waarin het parkje gelegen is. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van CD&V, wordt het voorgelegd aan de cultuurraad.

Veel inspanningen geleverd

Diane Verbist heeft in het verleden zelf haar uiterste best gedaan om de grond in de Bergstraat aan te kopen en er een parkje te maken. Mocht zij die inspanningen niet geleverd hebben, dan was dat stukje van de Bergstraat wellicht dicht gebouwd, klinkt het. Verder was burgemeester Verbist de drijvende kracht achter de brug over de spoorweg en de omleidingsweg om het Centrum, ingrepen die het doorgaand verkeer uit de Bergstraat haalden.

Diane Verbist zorgde dus voor de Bergstraat zoals de Heistenaren ze vandaag kennen, en dat moet erkend worden vindt de CD&V-fractie. Of het parkje op de hoek van de Bergstraat en de Noordstraat vernoemd zal worden naar mevrouw Verbist, is nog even afwachten. Eerst moet de gemeenteraad instemmen om het voorstel ter advies voor te leggen aan de cultuurraad. Straks meer in RTV Vandaag.  

Foto: CD&V Heist-op-den-Berg