Bijna 1,4 miljoen coronavaccins geplaatst in Vlaanderen tijdens herfstvaccinatiecampagne

vrij 10 Nov
De tijden van lockdowns en knuffelcontacten liggen al even achter ons, toch mogen we corona niet helemaal vergeten. Vaccineren blijft dus belangrijk voor wie risicopaîënt is. De vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, mensen met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en het personeel in de zorgsector.

Tijdens deze herfstvaccinatiecampagne werden er al bijna 1.4 miljoen coronavaccins geplaatst. Dat maakt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits bekend. 61% van de 65-plussers hebben zich intussen laten vaccineren. In de woonzorgcentra lieten 91,2% van de bewoners zich vaccineren. 

In de provincie Antwerpen lieten bijna 150.000 mensen tussen de 0 en 64 jaar zich vaccineren. Dat is 10% van de bevolking. Bij de 65-plussers lieten meer dan 240.000 zich vaccineren. Dat is 63%

“In Vlaanderen kunnen we tevreden zijn met de mensen die zich hebben laten vaccineren. De cijfers liggen een stuk hoger dan in de andere landsdelen. We stellen ook vast dat de Vlaming de weg naar de huisarts of de apotheker voor een vaccin goed vinden. In de woonzorgcentra zijn de meeste bewoners gevaccineerd. Ik doe een bijkomende oproep aan mensen om zich nog te laten vaccineren, dat is nog altijd mogelijk.” Dat voegt Hilde Crevits er nog aan toe.

Foto: archief RTV