Berlaarse parochianen zijn het beu en sturen open brief naar bisschop Bonny

don 15 Jun 2023
Er heerst nog steeds heel wat onrust in de parochies van Berlaar. Een maand geleden vierden de kinderen van Heikant nog hun eerste communie in een tent in plaats van de kerk, omdat er wrijving is tussen de parochianen en pastoor Michel Brasseur. De 'Bezorgde Parochianen van Berlaar', zo verenigen ze zich, vinden het ook jammer dat ze geen gehoor krijgen bij de bisschop, daarom schrijven ze Johan Bonny nu een open brief.

Bisschop Bonny liet ondertussen in een schriftelijke reactie weten dat hij de situatie kent en volgt. "Het onverwachte overlijden van pastoor Eric Thielemans heeft de pastorale eenheid Sint-Salvator, bestaande uit acht parochies, voor een onverwachte en complexe uitdaging geplaatst", verklaart hij. "Er is geprobeerd om het kerkelijke dienstwerk zo goed en zo eerlijk mogelijk te organiseren, maar verschillende parochies in één eenheid integreren verloopt nergens zonder vragen of bedenkingen." De bisschop betreurt de huidige situatie maar is wel scherp voor de parochianen. 

"Wij betreuren de manier waarop een groep ‘bezorgde parochianen van Berlaar’ zich blijft afzetten tegen de werking van de pastorale eenheid en haar pastores. De manier waarop men telkens op één persoon blijft schieten alsof alle problemen tot pastoor Michel Brasseur te herleiden zijn, is onrechtvaardig en zet geen zoden aan de dijk." De bisschop en zijn medewerkers blijven steeds bereid daarover met iedereen te spreken en te overleggen, met als doel de pastorale eenheid Sint-Salvator goed te laten werken. "Dat gesprek zal weliswaar achter de schermen plaatsvinden en niet in de media worden gevoerd."