Berlaar toont hart voor gezinnen met verdriet tijdens Koesterweek

vrij 8 Dec
Van 8 tot en met 15 december is het Koesterweek. Met dat initiatief roept het Berrefonds op om stil te staan bij het verdriet van ouders die een kind verloren. Het lokaal bestuur van Berlaar ondersteunt die campagne en roept op om in de gemeente lichtjes en hartjes te tonen. Op het dorpsplein werd ook de Koestervlag gehesen.

“Als een kind sterft, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar,” zegt schepen van Jeugd Suzy Put. “De ouders moeten zich gesteund, gehoord en gedragen voelen bij het onmetelijke verdriet dat hen op dat moment overvalt. Om de betrokken ouders daarin bij te staan, huldigden we eerder dit jaar al een Berlaarse sterrenboom in.”

Om een hart te tonen voor alle gezinnen met verdriet hangt het lokaal bestuur tussen 8 en 15 december de Koestervlag uit op het dorpsplein. “We roepen onze inwoners op om ook een hart te tonen. Dat kan door op zondag 10 december, op Wereldlichtjesdag, om 19 uur een kaarsje te branden voor alle kindjes die gemist worden of de affiche van de Koesterweek uit te hangen. Op die manier tonen we alle betrokken gezinnen dat we hun verdriet zien en dat ze er niet alleen voor staan.”

Foto: gemeente Berlaar