Belcotec grote winnaar Voka Prijs Ondernemen 2023

vrij 29 Sep
Belcotec uit Geel is door een expertenjury verkozen tot winnaar van de Voka Prijs Ondernemen 2023. Belcotec is een specialist in verwarming, ventilatie, koeling en elektriciteitswerken. Ze zijn in 10 jaar tijd gegroeid van 5 naar 110 medewerkers. De prijs is een erkenning van Voka Mechelen-Kempen.

Op de gala-avond zijn niet 1 maar 4 prijzen uitgereikt. Reynaers Group uit Duffel heeft de prijs Duurzaam Ondernemen gewonnen. Ze konden de jury onder meer overtuigen met hun Science Based Targets (SBTi): wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om hun uitstoot te verlagen.
Nektari uit Puurs-Sint-Amands wint de Prijs Innovatief Ondernemen. Het  maatwerkbedrijf richt zich op sociaal en waardengericht ondernemen. Met meer dan 650 medewerkers staat Nektari in de top vijf van de grootste werkgevers in de regio Klein-Brabant/Vaartland. Ze willen vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame job helpen.

Primeur

Voor de eerste keer is ook de Voka Publieksprijs uitgereikt. Zo'n 6.000 mensen brachten hun stem uit. De prijs ging naar Vanhees Metalen uit Mol. De metaalverwerker - van onder meer oude F-16's en legertanks - is uitgegroeid tot een volwaardig recyclagebedrijf.

Foto: Voka Kempen-Mechelen