Balen investeert fors in uitbreiding sportcomplex Bleukens

don 7 Sep
De gemeente Balen investeert fors in sportcomplex Bleukens. Dat breidt uit met 2 omnisportmodules, een aparte ruimte voor vechtssporten, een multifunctionele zaal en douches voor o.a. personen met een beperking en buitensporters. Buiten wordt ook het skatepark aangepakt.

Vechtsporten

Het aantal vechtsportclubs in sportcomplex Bleukens is zodanig gestegen sinds de opening in 2002, dat er in de polyvalente zaal en de scholen onvoldoende uren beschikbaar zijn. Door de gevechtssporten een aparte ruimte te geven, uitgerust met tatami en materialen voor martial arts, kan de Bleukens zich in de toekomst profileren als bovenlokale aantrekkingspool voor deze sporten. 

De huidige polyzalen kunnen dan ten volle worden benut door verenigingen die verschillende danssoorten willen aanbieden. De uitbreiding met 2 omnisportmodules biedt dan weer  mogelijkheden voor balsporten, badminton, G-sport en nieuwe sportdisciplines.

Douches en skatepark

Bij de nieuwe accommodatie horen ook extra douches en sanitair onder andere ook één die aangepast aan de noden van mensen met een beperking én een douche die van buiten uit toegankelijk is voor joggers en andere buitensporters. 

Ook het skatepark wordt aangepakt, zodat de ruimte beter ingedeeld kan worden volgens leeftijd en technische kennis. Dit op vraag van de skaters zelf, die zo extra uitdaging krijgen.

De werken starten begin oktober en moeten normaal tegen het nieuwe sportseizoen klaar zijn. De nieuwe hal kan dan in augustus 2024 in gebruik worden genomen. 

Foto: gemeente Balen