Zuur verlies voor Westerlo

zon 21 Feb 2021
Westerlo heeft gisteravond verloren op het veld van RWDM. Daarmee doen de Kemphanen een slechte zaak in de strijd om de 2de plaats in 1B en de kans op promotie.

Westerlo begon nochtans goed. Al binnen het kwartier scoorde Vetokele de openingstreffer. 0-1 voor Westerlo. Maar 5 minuten na rust kwam RWDM op gelijke hoogte. En 20 minuten voor tijd ging het zelfs erop en erover.

In het slot van de wedstrijd claimde Westerlo nog een strafschop. In het tumult dat daarop volgde kreeg de scheidsrechter een duw. En hij trok rood voor Abrahams.

Westerlo had een goede zaak kunnen doen in het klassement, want Seraing verloor bij de autoritaire leider Union. Maar door het verlies blijft Westerlo hangen op plaats drie. Lommel kan vanavond nog op gelijke hoogte komen. Maar uiteraard rekent Westerlo op de buren van Lierse Kempenzonen dat tegen Lommel speelt.

(Foto: archiefbeeld)