13u50

ZOO Planckendael verkocht in 2021 recordaantal abonnementen

Ondanks een sluiting van twee maanden in 2021 blikt ZOO Planckendael voorzichtig positief terug op 2021. Het aantal abonnees groeide met 19%, een historisch record. Ook de dagbezoekers vonden hun weg terug . In 2021 noteerden de ZOO en Planckendael samen een stijging van 70% met 1,7 miljoen bezoekers.

ZOO Planckendael kon zich geen betere start van het jaar wensen. Net als vorig jaar is er op Nieuwjaarsdag een kleine bonobo geboren. Verder werd 2021 het jaar van de primeurs. De grootste ooievaarskolonie van het land brak alle records met maar liefst 82 bezette nesten. 207 jonge ooievaars kregen een ring.

Voor het eerst in de geschiedenis van het park werden een tweeling Afrikaanse stekelvarkens, een moormaki en drie bedreigde Noordelijke kaalkopibissen geboren. Later in het jaar mocht Planckendael nog een Grévyzebra verwelkomen én kreeg leeuwin Lorena een welp.

Uitkijken naar 2022

Wat 2022 zal brengen is moeilijk te voorspellen, maar Zoo Planckendael blijft vooruit kijken naar een toekomst met mooie plannen. Projecten die in 2020 on hold geplaatst werden, zijn weer opgestart. De bouw van een nieuw verblijf voor orang-oetans is volop aan de gang en naast de berberapen krijgen de oude antilopenstallen een make-over. Straks meer in RTV Vandaag.