4u50

Zo’n 3000 euro gestolen bij brasserie De Pit in Kasterlee

Maandagnacht rond twee uur is er ingebroken bij Brasserie De Pit op Binnenpad in Kasterlee. De inbreker nam al het wisselgeld, de voorgedrukte cadeaubonnen én het geld van de verkochte cadeaubonnen mee, wat in totaal neerkomt op zo’n 3000 euro. Vooral het geld van de verkochte cadeaubonnen woog zwaar door, omdat het restaurant er met Moederdag veel had verkocht. De politie heeft ondertussen de beelden gezien en heeft een onderzoek gestart.

Rond twee uur vannacht is het personeel van de brasserie vertrokken en daarna heeft de inbreker, die trouwens alleen was, direct zijn slag geslagen. Hij was snel door de eerste deur, maar heeft toch 30 minuten bezig geweest om ook door de tweede deur te geraken. De inbreker had ervoor gezorgd dat de eerste deur niet dicht kon vallen, door een schroefje in het slot te steken.  

De inbreker nam dus een grote som geld mee, maar het drinkgeld liet hij liggen. Tijdens de inbraak stootte hij op een deur die hij wilde openmaken door met een brandblusapparaat op de deur te slaan. Dat bleek de deur van de conciërge te zijn, die wakker werd door het gebonk. De conciërge durfde naar eigen zeggen niet naar buiten te komen, maar hij verwittigde wel onmiddellijk de politie. Dat was rond 4u15. De inbreker zette het toen op een lopen. 

In de zaak was voor de rest weinig schade. De inbreker zocht ook in de keuken nog naar geld, maar daar lag niets meer. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV