17u34

Wzc Witte Meren pakt coronauitbraak kordaat aan

Sinds de uitbraak van het coronavirus vorige week in het woonzorgcentrum De Witte Meren in Mol hebben 58 mensen positief getest. Daarnaast zijn er ook negen medewerkers besmet. Zij zitten tot vrijdag 4 december in thuisquarantaine. Slechts enkele bewoners vertonen ernstige ziektesymptomen. Er zijn wel twee besmette bewoners overleden. Zij bevonden zich al enkele maanden in een palliatief stadium.

De gemeentelijke crisiscel heeft grote waardering voor de kordate manier waarop het wzc meteen na de eerste positieve besmettingen begin vorige week ingreep. Alle besmette bewoners werden in kamerquarantaine geplaatst of binnen het woonzorgcentrum samengebracht op één verdieping, zodat er cohortzorg kan georganiseerd worden. De familieleden van alle bewoners werden onmiddellijk geïnformeerd. Het woonzorgcentrum verspreidde ook meerdere nieuwsbrieven naar de familieleden.

Ook de samenwerking met de gemeentelijke crisiscel verloopt bijzonder goed. Het gemeentebestuur schakelt momenteel zes eigen medewerkers in om de zorginstelling te ondersteunen bij logistieke opdrachten en het poetsen.