14u39

Wolf nu ook in Rijkevorsel gespot

De wolf lijkt nu ook officieel in Rijkevorsel gespot. Vanmorgen kon een voorbijganger beelden maken van het dier in de velden van Rijkevorsel. Volgens Jan Loos van Welkom Wolf gaat het om wolf Asterix, die onlangs in de Antwerpse haven werd gezien.

Wolf Asterix werd vorig weekend in de Antwerpse haven gezien. In Stabroek en Brecht zou hij ook al enkele schapen te pakken hebben gekregen. Het dier werd ook al in Meer (Hoogstraten) gesignaleerd. Al is dat nog niet helemaal bevestigd. Want dat zou betekenen dat hij de E19-snelweg zou zijn overgestoken. Het lijkt waarschijnlijker dat de wolf van Brecht richting Rijkevorsel is getrokken.

Een andere wolf Klaas(je) zou zich in de buurt van de Kalmthoutse heide aan het vestigen zijn. Maar de 2 zouden elkaar niet ontmoet hebben.

Subsidie

Volgens Loos maakt de nieuwe waarneming in de Kempen nogmaals duidelijk dat veehouders in het noorden van onze provincie ook dringend nood hebben aan subsidies om hun dieren te kunnen beschermen tegen de wolf. Onder meer een hekwerk kan bijvoorbeeld schapen beschermen.