21u04

Wolf Billy aangereden op Ring rond Turnhout

Wolf Billy is vanmorgen vroeg rond 5.45 uur slachtoffer geworden van een aanrijding op de Ring rond Turnhout. Het is niet duidelijk hoe ernstig hij gewond is. Billy krabbelde na de aanrijding recht en liep weg. De bumper van de aanrijdende auto raakte beschadigd. Op haren die daarop gevonden zijn, is een DNA-test uitgevoerd die in de richting wijst van Billy.

Nog altijd in Turnhout?

Hoogstwaarschijnlijk is Billy nog altijd in Turnhout. Een zoekactie met een zweethond heeft geen resultaat opgeleverd. Mocht Billy ergens ernstig gewond hebben vertoefd, dan zou de zweethond dat spoor opgepikt hebben. Dit sterkt de vzw Welkom Wolf om te geloven dat Billy nog ok is. Als hij licht gewond is, kan hij overleven op klein wild. Als hij ernstig gewond is, kan hij niet meer jagen en is hij gedoemd om te sterven.

Terug naar Nederland?

Gisteravond was Billy nog in Lier en vannacht is Billy gemeld in Lille en Vosselaar. Dat betekent dat hij een lange weg heeft afgelegd en daarbij zowel de E313, het Albertkanaal en de E34 is overgestoken. Jan Loos van Welkom Wolf vermoedt dat hij zijn terugweg zoekt naar Nederland waar hij vandaan komt. Wolven hebben een scherp geheugen.

Oproep om Billy te melden bij Welkom Wolf: 4 meldingen dat hij nog vlot te poot is

Welkom Wolf vraagt aan iedereen die denkt Billy te zien, in het echt of op camera, om dat te melden via de website www.welkomwolf.be. Op die manier kan de vzw de toestand van Billy in de gaten houden. Intussen zijn er al 4 meldingen door mensen die zeggen dat ze Billy vrijdagavond gezien hebben en dat hij nog vlot te poot was.