7u05

Willebroek heeft nieuw gemeentebestuur: N-VA en Open VLD gaan in zee met Groen

Wat al even in de lucht hing, is nu ook een feit. De gemeente Willebroek heeft een nieuwe bestuur, gedeeltelijk toch. N-VA en Open VLD kiezen voor Groen als nieuwe coalitiepartner. CD&V wordt aan de kant geschoven. Dat heeft burgemeester Eddy Bevers (N-VA) aan onze redactie bevestigd.

Het boterde al een tijdje niet meer tussen de Willebroekse bestuurspartijen N-VA, Open Vld en CD&V. De twee schepenen van CD&V waren hun bevoegdheden kwijtgespeeld. In het voorjaar stemde CD&V in een dossier mee met oppositiepartijen Groen en Vooruit, tegen de eigen meerderheid. Toen gingen de poppen aan het dansen.

Er waren nadien geruchten dat CD&V en Vooruit plannen hadden gemaakt voor een nieuwe coalitie maar dat hebben de christendemocraten altijd blijven ontkennen. Verzoeningsgesprekken leverden niks op.

En nu kiest N-VA en Open VLD dus voor Groen. Die partij wilde enkel in het bestuur stappen als het Willebroekse beleid een flinke groene toets zou krijgen. Daar is nu een akkoord over. De lokale partijbesturen van N-VA,  Open VLD en Groen hebben zopas hun akkoord gegeven over de nieuwe coalitie. Straks reacties in RTV-vandaag. 

Thierry Serrien van Groen wordst eerste schepen en ook Mina Koukas, die pas gemeenteraadslid is, krijgt ook een schepenfunctie. (beiden rechts op de foto)