Westerlo gefrustreerd na gelijkspel in Eupen

zon 5 Feb 2023
Westerlo heeft zaterdagavond 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Eupen. Voor de Kemphanen werd het een frustrerende avond in de Oostkantons.

Westerlo was duidelijk baas en had ook de betere kansen. Maar het slaagde er niet in om die af te werken. Toen Kyan Vaesen zich toch mooi wegdraaide in de 16 werd hij aan het truitje getrokken, zodat hij niet kon afdrukken. Niets aan de hand, zei de scheids en weg kans.

Vlak voor rust zette Westerlo het overwicht dan toch om in een voorsprong. Nene profiteerde van geklungel in de Eupense defensie en zette de verdiende 0-1 op het bord.

Strafschoppen

Met nog iets meer dan 20 minuten te gaan, was alles weer te herdoen. Na contact in de 16 van Westerlo, ging N'Dri tegen de grond. Strafschop voor Eupen en Stef Peeters liet die kans niet liggen.

Westerlo ging nadrukkelijk op zoek naar het doelpunt van de overwinning. Met nog 5 minuten te gaan werd Nene neergetrokken in het strafschopgebied. Maar opnieuw zag scheidsrechter Denil geen fout. En ook de VAR kwam niet tussen.

1-1 de eindstand dus. Maar Westerlo-coach Jonas De Roeck was zeer boos dat Westerlo tot 2 keer toe geen strafschop kreeg terwijl de bal aan de andere kant wel vlot op de stip ging.