5u00

Westelse studenten lanceren eerste Kempense 'hard seltzer'

Vier studenten uit Westerlo brengen willen 'Hard Seltzer' in de Kempen lanceren. Het is een populair alcoholisch drankje in de Verenigde Staten, op basis van spuitwater. Het ligt sinds kort ook bij ons in de winkel, maar de Westelse studenten brengen hun eigen brouwsel uit: 12.000 blikjes rollen eind deze maand van de band.

"Hard seltzer is een licht alcoholische drank op basis van bruiswater", leggen ze Cédric Vervoort en Liam Dams (foto) uit. "Daardoor heeft het een heel pak minder caloriëen dan normale alcoholische dranken of de dranken die wij hier momenteel kennen. Er zitten fruitsmaakjes in, dus je kan het een beetje vergelijken met Spa bruis met alcohol."

Spaarrekening en crowdfunding

De productie kost uiteraard veel geld. De studenten financieren alles met eigen middelen maar zijn intussen ook met een crowdfunding gestart. "We hebben onze spaarrekeningen leeggehaald en verder doen wij aan win-winleningen met onze ouders om aan geld te komen. We zijn ook met een crowdfunding gestart waarop eender wie een bijdrage kan leveren. Ook al is het maar 1 euro, elke euro telt zeggen we dan."