8u00
woensdag 18 mei
24°C
117 km

Wel 'De Warmste Week', maar geen massa-events in Mechelen

De stad Mechelen schrapt al z'n massa-evenementen deze winter. Vuurwerk met oudjaar bijvoorbeeld kan niet in de huidige omstandigheden, klinkt het. De Warmste Week gaat voorlopig wél nog door in Mechelen, net als Mechelen houdt je warm, maar beide evenementen zullen wel minder groots zijn dan eerst aangekondigd. Concerten en voorstellingen zullen enkel doorgaan met beperkt publiek, en enkel op reservatie én met een covid safe ticket.

Geen massa-evenement, wel warm en veilig

De Warmste Week in Mechelen gaat door. Minder groots dan eerder aangekondigd, maar wel coronaveilig. Voor het stadsbestuur was annuleren geen optie. “Daarvoor zijn de doelstellingen van DWW te belangrijk. Het kan coronaveilig en we willen dat kleinschalige activiteiten mogelijk blijven”, klinkt het. Ook Mechelen Houdt Je Warm komt met een aangepast programma. Massa-evenementen worden uit de Mechelse winterkalender geschrapt.

De Warmste Week coronaveilig organiseren betekent concreet dat de concerten en voorstellingen enkel zullen doorgaan met een beperkt publiek mits reservatie en met Covid Safe Ticket. Zo voorkomen we een ongecontroleerde volkstoeloop op de diverse locaties”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

DWW Radio zal wie acties opzette voor De Warmste Week daarom niet uitnodigen in de radiostudio in Mechelen, maar wel op een veilige manier reporters uitsturen naar die acties in heel Vlaanderen. Zo kan De Warmste Week doorgaan, ook voor wie van thuis uit volgt op radio, televisie of online.

Geen vuurwerk

Grote massa-evenementen zoals vuurwerk met oudejaar kunnen in deze omstandigheden niet. Mechelen Feest zal volop inzetten op meer kleinschalige activiteiten. “Mechelen Houdt Je Warm 2021 wordt een editie van sfeer en animatie in de binnenstad én de Mechelse buurten en wijken. Dat was eigenlijk sowieso al onze ambitie want complementair met De Warmste Week”, aldus Kristof Calvo.

Al zeker het weekend van 11 en 12 december zijn er lichtwandelingen in Muizen, Walem en Nekkerspoel. Mechelen in Vuur en Vlam, “de Maanrock van de winter”, wordt omgevormd tot twee weekends met kleinere vuur –en theateracts in de binnenstad (8-9 en 15-16 januari). Een veilig alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie krijgt een plek in die weekends.
Met Mechelen Feest organiseert de stad dus nog heel wat initiatieven, maar er is ook de hulp voor andere events, bijvoorbeeld de Urban Trail zal coronaveilig georganiseerd worden. “Initiatiefnemers van evenementen kunnen ook altijd op onze steun rekenen om ze veilig te organiseren. Het Evenementenloket staat voor hen altijd paraat”, besluiten Vandersmissen en Calvo.

Het volledige programma van Mechelen Houdt Je Warm zal volgende week worden voorgesteld. Maandag 6 december gebeurt dat voor De Warmste Week.