Partnerartikel

Wat moet je zoeken in een motorhelm?

din 15 Nov 2022

De meeste mensen denken dat hun motorhelm slechts een accessoire is. Het is echter een van de belangrijkste dingen die je moet hebben als je een motorfiets bezit. Het is het enige dat tussen jou en een ongelukkige gebeurtenis op de weg staat. Er zijn echter veel motorhelmen op de markt en het kan overweldigend zijn om te kiezen wat voor jou geschikt is. Door een aantal criteria in gedachten te houden, kan het gemakkelijker zijn om motorhelmen van goede kwaliteit te kiezen die je kunt gebruiken wanneer je op je motor rijdt.

Comfort

Comfort is van het grootste belang voor een goede helm. De vulling moet zacht en comfortabel zijn en de helm mag niet te strak tegen je gezicht aanvoelen. Een goede pasvorm zorgt voor een goede circulatie, zodat je gemakkelijk kunt ademen als je de helm draagt. Als de helm je niet goed past, vooral als hij te strak zit, kan dat hoofdpijn en ongemak veroorzaken als je lange afstanden aflegt. Je kunt hete plekken voorkomen door een helm te kiezen met ventilatieopeningen die niet worden geblokkeerd door vizieren of schilden. Zoek ook een helm met verstelbare bandjes die niet tegen je huid schuren bij warm weer.

Pasvorm

Voordat je een motorhelm koopt, moet je ervoor zorgen dat hij goed op je hoofd past. Dit betekent dat je moet controleren of de helm niet te strak of te los op je hoofd zit. Als een helm te strak zit, kan het dragen ervan tijdens lange ritten oncomfortabel zijn. Als een helm te los zit, kan hij afvallen en je niet de bescherming bieden die je nodig hebt. Als je een nieuwe helm koopt of voor het eerst een helm koopt, probeer dan zoveel mogelijk verschillende maten. Doe dit tot je er een vindt die comfortabel om je hele hoofd past.

De vorm van je motorhelm is daarom een van de belangrijkste aspecten waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een nieuwe helm. Een goede pasvorm betekent dat de helm je bij een ongeluk beschermt tegen hoofdletsels. Hij moet er ook voor zorgen dat je hoofd koel en comfortabel blijft tijdens lange ritten.

 

Ventilatie

Ventilatie is belangrijk bij de aankoop van een nieuwe helm. Hoe meer ventilatieopeningen een helm heeft, hoe beter hij is voor het algemene comfort. Je moet echter wel kijken naar het soort ventilatieopening van een helm, want niet alles is hetzelfde. Er zijn ventilatieopeningen die klein zijn en slechts een minimale luchtstroom bieden. Er zijn ook grote openingen die de lucht vrij laten stromen. Er zijn ook helmen met meerdere openingen die je naar wens kunt openen of sluiten. De keuze is aan jou, maar kies altijd wat comfortabel is.

Prijs

De prijs is een belangrijke factor bij de keuze van de te kopen helm. Hoewel je niet per se meer moet betalen voor een helm van goede kwaliteit, er zijn namelijk betaalbare opties die dezelfde mate van bescherming kunnen bieden. Je moet meer kijken naar de kenmerken van een helm dan naar de prijs. Als je een beperkt budget hebt, kun je kiezen voor betaalbare exemplaren, maar dan moet je nog steeds kijken naar de kenmerken. Ondanks de lage prijs moet hij toch een hoge mate van bescherming bieden, want daar zijn helmen voor gemaakt.