2u52

Wanneer starten de thuisvaccinaties in de Kempen en Rivierenland?

De eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland, die de gemeenten Puurs-Sint-Amands, Bornem en Willebroek omvat, is als één van de eersten gestart met thuisvaccinaties. In totaal zijn er al zo'n 80 inwoners die thuis een eerste prik hebben gekregen. Het gaat om mensen die niet in staat zijn om zelf naar het vaccinatiecentrum te komen.

In Pallieterland, dat is behalve Lier, ook Nijlen, Berlaar, Duffel wordt er woensdag opgestart met de eerste prikjes bij inwoners thuis. En ook in Mechelen-Katelijne zijn de huisartsen klaar om te beginnen in de loop van komende week. In eerstelijnszone Bonstato, dat is Heist-op-den-Berg, Putte en Bonheiden wordt er ten vroegste mee gestart in de week van 27 april. Daar hadden ze ook gehoopt op het Janssen-vaccin om maar 1 prik te moeten zetten, maar er wordt nu bijgestuurd.

In de Kempen worden de eerste thuisvaccinaties ook pas verwacht tegen het einde de maand. Maar daar doen ze er intussen alles aan om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om zelf naar het vaccinatiecentrum te komen. Zo is er de inzet van de mindermobielencentrale, maar zijn er ook hier en daar pendelbusjes, onder meer in Grobbendonk.

In Ravels hebben ze een team van vrijwilligers dat met een busje rijdt van aan de dichtsbijzijnde bushalte naar het vaccinatiecentrum in Weelde-depot. De huisartsen willen zo weinig mogelijk thuisvaccinaties doen omdat het erg arbeidsintensief is en veel logistieke ondersteuning vraagt. Straks een reportage in RTV-Vandaag.