5u50

Vrouw verdacht van moord op moeder in rusthuis Bornem blijft in de cel

In Mechelen heeft de raadkamer vandaag de aanhouding bevestigd van de 61-jarige vrouw uit Puurs-Amands die ervan verdacht wordt haar dementerende moeder van 81 (foto boven) bewust om het leven te hebben gebracht.Tijdens volle coronacrisis, in het najaar van 2020, noteert een dokter dat het bij het overlijden van een vrouw van 81 in het Seniorencentrum Onze-Lieve-Vrouw in Bornem niet om corona maar mogelijk wel om een verdacht overlijden gaat. Een van de twee dochters, van de overleden vrouw, was de laatste die in haar kamer is geweest. Ook het gerecht start daarna een onderzoek op om uit te klaren of haar dood niet versneld werd door derden.

Verder onderzoek

De dochter ontkent vervolgens alle feiten. Voor de directie van het rusthuis was de zaak afgesloten, maar de recherche van Klein-Brabant speurde in alle discretie verder, met Carine H. als hoofdverdachte. Er wordt gevreesd dat de vrouw haar eigen moeder om het leven bracht om sneller de erfenis op te strijken.

Het onderzoek werd recent uitgebreid naar “moord”. Tijdens een verhoor afgelopen dinsdag viel de vrouw door de mand. De Mechelse onderzoeksrechter liet haar de ochtend nadien aanhouden op verdenking van de moord op haar eigen moeder.  De raadkamer in Mechelen besliste vandaag dat haar aanhouding met een maand werd verlengd.